Екип


д-р Лилия Петрова

Академичен директор

Главен учител

 

д-р Лилия Петрова е възпитаник на Софийския университет и Факултета по педагогика, в който е завършила бакалавърска програма по Педагогика, магистратура Образователен мениджмънт и докторантура по Педагогика (Методика на работата на педагогическия съветник). Хоноруван преподавател е към факултета по Педагогика от 2005 г.

Има дългогодишна практика като учител в начална и предучилищна степен, с опит в прилагането на проактивни и интерактивни методи на работа.

д-р инж. Димитър Петров

Управител

Преподавател

(Геология за деца, 

Програмиране на мобилни приложения за Android)

 

 

д-р инж. Димитър Петров е с опит като преподавател в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”, в който е завършил докторантура по Търсене и проучване на полезни изкопаеми. Работата му като геолог и консултант към геолого-проучвателни и минни компании допринася за изграждането на практически знания и умения в неговите ученици и студенти.

Търсенето на нови предизвикателства и страстта му към програмирането на мобилни приложения е причина да премине през обучения и специализации в областта на Android development. В момента е преподавател в Департамент „Информатика” към Нов Български Университет.

Щастливият блясък в очите на децата при наблюдаването на минерали или при създаване на собствено мобилно приложение е основният мотиватор за участието му в изграждането на Интерактивен учебен център „Лилия” и присъединяването му към преподавателския екип.

 

Димитър Софрониев

Преподавател

(Кръжок по цветарство)

Казвам се Димитър Софрониев и се занимавам с цветя от 18 години. В момента управлявам и работя в магазин за цветя в ж.к. Лагера.

В съвременния живот, когато се обръща специално внимание на връзката ни с  природната среда, възпитанието на децата ни чрез природните средства и материали, трябва да заеме подобаващо място в ежедневието им. При децата се наблюдава голям стремеж към самостоятелност и независимост. Те искат да видят всичко и да открият всичко сами. Този им интерес ги насочва  към активна дейност. А материалите от природата ще са наш верен помощник и от тях ще творим приказни композиции.

 

Милена Белберова  

Преподавател

(Уроци по пиано)

 

Милена Белберова завършва музикалното си образование през 2013 г. в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалности: „Музикална педагогика“ и „Инструменталист – пианист“ в класа на проф. Димо Димов. Година по-късно специализира при проф. Ростислав Йовчев.

Лауреат е на международни конкурси, сред които „Класика и съвременност“, „Земята и музиката“. Участва в майсторските класове по пиано на Мария Принц, Милена Моллова, Сачико Кодама, Ойвин Осе, Маркус Праузе, Маркус Щанге, Петер Айхер, Тереза Тревисан, Флавио Закариа.

Милена активно развива солова и камерна концертна дейност в България, Германия и  Австрия,  и притежава богат репертоар от произведения от барока до днес.

С преподавателска дейност се занимава от 2013 г. Преподава пиано и музикална теория в Училище за певци “D’ stars” , Народно читалище „Виделина – 1919“ и ЧОУ „Азбуки“. Нейни ученици са носители на награди от национални и международни конкурси.

 

Цветослава Лозанова

Логопед

Казвам се Цветослава Донкова Лозанова на 31г. Завършила съм Софийски университет „Св.Климент Охридски” през 2007г. специалност Логопедия и професионална квалификация Бакалавър по логопедия. През 2011г-магистърска програма: „Комуникативни нарушения на развитието”. Работя по специалността си от 2007 г.

Практикувах в Частна детска градина „Светлина”. В момента съм логопед в „Държавен логопедичен център” и консултант в „Първа детска консултативна клиника”.

Моята мисия и основна мотивационна цел е диагностика и терапия на говорните и комуникативни нарушения. От особена важност за мен е развитието на комуникативни умения, индивидуален подход, правилна артикулация. В практиката си прилагам различни умения и терапии в зависимост от конкретното нарушение.

Обичам професията си!

В Интерактивен учебен център „Лилия“ с радост ще посрещна всеки, който се нуждае от професионална логопедична консултация и терапия.